joi, 29 ianuarie 2015

Napolitane cu caramel si nuca


Ingrediente:
250g nuca maruntita
250g zahar tos
150 ml apa
4 oua
200g unt
1 pachet foi de napolitana

Mod de preparare:
Incepem prin a mixa untul cu zaharul pudra ptr 5 min pana arata ca o crema, apoi adaugam ouale unul cate unul.
Pentru caramel: punem zaharul intr-o cratita, peste el adaugam apa si lasam pana ce zaharul se topeste si siropul se ingroasa.
Micsoram focul cand siropul incepe sa fiarba si continuam sa fierbem la foc mic amestecand usor pana se siropul se caramelizeaza si devine maroniu deschis.
Cand zaharul s-a caramelizat, adaugam peste el amestecul facut inainte si amestecam repede cu telul si fierbem in continuare pana se dizolva din nou zaharul iar crema se va ingrosa.
Cand este gata, inchidem focul si adaugam nuca maruntita, amestecam bine si lasam crema sa se raceasca pentru aprox 30 min.
Cand crema este calduta incepem sa umplem foile de napolitana cat mai uniform posibil, si dam prajitura la frigider pentru cel putin 6 ore pana se intareste crema si foile de napolitana se inmoaie putin.

Sursa reteta: JamilaCuisine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu