vineri, 4 septembrie 2015

Prajitura cu Mure


Ingrediente:
4 oua
250 g zahar
100g unt topit
100 ml ulei
140 g iaurt natural
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
2 plicuri zahar vanilat
400 g faina
1 praf de copt
un praf de sare
500 g mure

Mod de preparare:
Se mixeaza bine ouale cu zahar, se adauga apoi cate putin uleiul si untul topit, coaja rasa, vanilia si iaurtul. La urma punem in 3-4 reprize faina amestecata cu praful de copt si putina sare. Se lasa 10 minute in repaos.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, punem jumatate din aluat, presaram jumatate din cantitatea de mure, apoi restul de aluat si restul de mure.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pt cca o ora. Lasam la racit inainte de a servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu